EDUinnowacje 2019 w Mońkach

EDUinnowacje 2019 w Mońkach

Podlaskie EDUinnowacje, 19-20 października 2019, Mońki, V edycja

Spotkania nauczycieli z innowacyjnymi rozwiązaniami w obszarze edukacji

Zapraszamy na EDUinnowacje 2019 pedagogów, nauczycieli edukacji przedszkolnej, wczesnoszkolnej, szkół podstawowych, ponadpodstawowych oraz wszystkich innych placówek edukacyjnych.

Program Podlaskich EDUinnowacji 2019 :

Dzień 1 (sobota, 19 października 2019)

Część I, Konferencje:

08.00 – 8.30 Rejestracja uczestników EDUinnowacji (wymagany dokument potwierdzający tożsamość)

Rejestracja uczestników będzie otwarta tylko pierwszego dnia.

08.30 – 8.45 Oficjalne rozpoczęcie konferencji [15 min.]

08.45 – 9.15 „Młodzież w Internecie – szanse i wyzwania” [30 min.] (dr Agnieszka Wrońska)

09.15 – 9.30 „Edukacyjny projekt filmowy w niezwykłej szkole (Niepubliczna Szkoła Podstawowa dla Dzieci z Autyzmem – BARWA” [15 min.] (Monika Jasiukiewicz, Krzysztof Werda, Marcin Wojnicz)

09.30 – 09.45 „Eduteiment – połączenie edukacji i rozrywki podczas wycieczek szkolnych” [15 min.] (Kris Kojder)

09.45 – 10.00 „Ułatwienia technologiczne dla nauczycieli [15 min.] (AGRAF)

10.00 – 10.15 „Edukacja bez podręczników? O tym jak Tyci Tukan i Nowoczesne Technologie Edukacyjne wspierają rozwój emocjonalny i wychowanie [15 min.] (Adrian Romaniuk)

10.15 – 10.30 „Technologia wyzwalająca edukację” [15 min.] (Jakub Tomaszewski)

10.30 – 11.15 Przerwa kawowa [45 min.]

11.15 – 11.45 Pokazy bez Skazy – „Alchemik” [30 min.] (Paweł Piszczałka, Weronika Szypszak)

11.45 – 12.15 Gala PTI

12.15 – 12.45 „Sztuka kreowania wizerunku szkoły w Internecie” [30 min.] (Artur Maciorowski)

12.45 – 13.00 „Zobaczyć niewidoczne – o optyce w edukacji” [15 min.] (Renata Łojek)

13.00 – 13.45 Przerwa obiadowa [45 min.]

Część II, Warsztaty (13.45 – 17.30)

Warsztaty będą odbywały się w grupach około 25-30 osób. Czas każdego warsztatu to 45 minut.

Każda grupa uczestniczy we wszystkich warsztatach według harmonogramu, który uczestnik otrzyma pierwszego dnia, podczas rejestracji, przed konferencją. Warsztaty odbywają się bez przerw.

W sobotę odbędzie się pięć warsztatów, natomiast w niedzielę trzy warsztaty.

01. Zastosowanie nowoczesnych technologii w edukacji (AVMAX) [45 min.] (prowadzący: Bartosz Ratkowski)

02. Odwrócona klasa przy pomocy smartfonów i tablicy interaktywnej (prowadzący: Natalia Kalkowska)

03. (Nie)ziemskie lekcje (prowadzący: Bartosz Chyś)

04. Współpraca gwarancją sukcesu – czyli zespołowe gry logiczne typu Escape Room (prowadzący: Bartosz Goruś)

05. Pokazy bez skazy – „Światło na smyczy” [45 min.] (prowadzący: Paweł Piszczałka, Weronika Szypszak)

06. Na taką lekcję każdy przyjdzie – co możemy zrobić dla swoich uczniów (prowadzący: Paweł Borettini)

07. Klub kodowania Swift (prowadzący: Dorota Madej)

08. Warsztaty z NUADU – interaktywna podróż w oceanie najnowszych technologii (prowadzący: Jakub Tomaszewski)

Przewidywany koniec wszystkich warsztatów w sobotę – około godziny 17.30

Dzień 2 (niedziela, 20 października 2019)

Część I, Konferencje:

08.45 – 9.00 „Przedmioty informatyczne po 8-letniej szkole podstawowej. rozwiązania tradycyjne i elektroniczne” [15 min.] (Florian Gałuszka)

09.00 – 9.30 „Wzbudzać ciekawość ucznia, ale jak?” [30 min.] (Bartosz Chyś)

09.30 – 9.45 „Cyfrowa szkoła przyszłości – rozwiązania EPSON wspierające edukację” [15 min.] (Jakub Łapiński)

09.45 – 10.30 „Innowacje w systemowej szkole – po co i jak – praktycznie i inspirująco” [45 min] (Oktawia Gorzeńska)

10.30 – 11.00 Przerwa kawowa [30 min.]

11.00 – 11.30 „Nauczyciel 2.0, czyli tam gdzie kończy się strach, zaczyna się odwaga” [30 min.] (Dawid Łasiński)

11.30 – 11.45 „Nauczanie przez poznawanie – poznawanie przez uczenie się” [15 min.] (Radosław Wawrowski)

11.45 – 12.00 „Każdy może programować – jak zainspirować uczniów do tworzenia i kreowania innowacji” [15 min.] (Dorota Madej)

12.00 – 12.30 „Różne oblicza innowacji w szkole” [30 min.] (Małgorzata Solowska)

12.30 – 13.15 Przerwa obiadowa [45 min.]

Część II, Warsztaty (13.15 – 15.30)

Warsztaty będą odbywały się w grupach około 25-30 osób. Czas każdego warsztatu to 45 minut.

Każda grupa uczestniczy we wszystkich warsztatach według harmonogramu, który uczestnik otrzyma pierwszego dnia, podczas rejestracji, przed konferencją.

Warsztaty odbywają się bez przerw.

W sobotę odbędzie się pięć warsztatów, natomiast w niedzielę trzy warsztaty.

Od godziny 14.30 do 16.00 w miejscu, gdzie pierwszego dnia odbywała się rejestracja uczestników, będą wydawane certyfikaty uczestnictwa w Podlaskich EDUinnowacjach 2019.

*Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmiany harmonogramu oraz prelegentów konferencji/warsztatów w przypadku zaistnienia zdarzeń losowych.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest

*

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments